Tuina-praktijk Sakura
Gravenstraat 7 | 7383 RH, Voorst

De Technieken


Guasha

Guasha is een techniek waarbij met een steen over de huid geschraapt wordt. Hierdoor ontstaat een zuigeffect dat verklevingen en blokkades opheft. Aan de verkleuringen(Sha)is te zien hoe erg de blokkade of stagnaties zijn. De Sha trekt meestal binnen een week weg. De verschillende stenen die gebruikt kunnen worden (Jade, Rozenkwarts, Bijan etc.) hebben zo hun eigen specifieke kenmerken.


Cupping

Er wordt gebruik gemaakt van plastic of glazen cups. Is masseren te pijnlijk (druk) of zijn spieren te gespannen dan kan er gecupt worden. Hierbij wordt er in de cup een vacuĆ¼m gecreeerd. Ook hierbij kan de huid een verkleuring laten zien (Sha).

Cupping

Acupunctuur

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze met als doel het herstellen van de lichaamsbalans en de gezondheid, door middel van het stimuleren van acupunctuurpunten. Meestal worden hiervoor zeer dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt. Een vrijwel pijnloze behandeling.


Moxa (Bijvoetskruid)

Door middel van warmte (Moxasticks of lamp) kan het lichaam aangespoord worden om Qi (Energie) en bloed te laten bewegen.Banfa's

Dit zijn manuele technieken ( +/- 1000 stuks).